Ödeme Şartları Açıklandı 'Facebook Kullanıcılarına Para Gönderecek!'

Teknoloji
Facebook, geliştirdiği Study isimli uygulama ile telefon aktivitelerini izlemeye izin veren kullanıcılarına ücret ödeyecek. Study isimli uygulama, kullanıcıların tüm telefon aktivitelerini takip edecek.

Ödeme Şartları Açıklandı 'Facebook Kullanıcılarına Para Gönderecek!'

Yapılan bilgilendirmede, Facebook tarafından geliştirilmeye başlanan Study isimli aplikasyon, kullanıcıların birçok verisini işleyecek, kullanım alışkanlıklarına yönelik analizler hazırlayacak.

“Yeni Market Araştırma Uygulaması” olarak konumlandırılan bu uygulama ile, kullanıcıların telefonlarına kurdukları aplikasyonlar, buralarda geçirdikleri süre, hangi ülkede bulundukları, hangi uygulamaları kısa sürede sildikleri gibi veriler toplanarak işlenecek. Kişiye bağlı olarak kullanıma açılacak uygulamayla kullanıcı kimliği, şifre, fotoğraf, video, SMS gibi bilgilere erişim olmayacak. Uygulamanın elde ettiği kullanıcı verileri, üçüncü parti uygulamalara servis edilmeyecek ve reklam amacıyla kullanılmayacak.

İlk olarak Android üzerinde hayata geçecek olan uygulamada şimdilik 18 yaşından küçük kullanıcıların erişim imkanı olmayacak. Uygulamaya Facebook hesapları üzerinden kayıt yapılacağı için de kullanıcıların yaş kontrolü yapılabilecek.

Kullanıcıların yaş ve konum bilgileri Facebook üzerinden kontrol edilecek. Facebook üyelik sırasında kullanıcılardan banka bilgisi talep edecek ve kullanım izni verenlere bu banka hesabı üzerinden para gönderecek. İlk süreçte uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan'da kullanıma sunulacağı daha sonra diğer ülkelerde de kullanıma açılacağı belirtiliyor.

Öte yandan Facebook, kullanıcı verilerinin güvenilir bir şekilde saklanacağını ve bu verilerin sadece market araştırmaları ve daha iyi ürün oluşturma amacıyla kullanılacağını taahhüt ediyor.

19 Haziran 2019 Çarşamba tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim