B2B Nedir?

E-Ticaret
B2B "işletmeden işletmeye"nin kısaltmasıdır. Detaylandıracak olursak, B2B terimini ürün veya hizmeti tüketicilere doğrudan değil, diğer işletmelere sağlayan şirketler olarak tanımlayabiliriz. Bu terim aynı zamanda bir işletmenin başka bir işletmeyi hedeflediği e-ticaret ve reklamcılıkla bağlantılı olarak kullanılır. İş stratejisinde etkin rol oynayan B2B uygulamaları işletmelere pek çok yarar sağlar. Gelin bunlara beraber göz atalım.

B2B Nedir?

Kimler B2B Web Uygulamasına İhtiyaç Duyar?

B2B uygulamaları satış taleplerinden tutun da satış ve satış gücü faaliyetlerinin izlenmesine kadar çeşitli amaçlar için kullanılır. 

B2C ("işletmeden tüketiciye") alanındaysanız, bir B2B uygulaması muhtemelen size yardımcı olmaz. Ancak bir B2B şirketinde çalışıyorsanız, bu uygulama ve teknolojiler sizin için uygun olabilir.

İster özel web siteniz için online alışveriş planlıyor olun, ister kurumsal web siteniz için bir elektronik satın alma merkezi planlıyor olun, durumunuz ne olursa olsun şirketiniz; alıcılar, tedarikçiler ve kendi kuruluşunuzun maliyetini azaltan verimli e-ticaret ortamından faydalanabilir. 

Bir B2B uygulaması, şirket içi süreçlerinizi de düzenleyebilir, böylece müşteri talebini daha iyi karşılayabilirsiniz.

Günümüzün uygun maliyetli işletmeler arası e-ticaret çözümleriyle, müşterilerin ürün bilgilerine, stok durumuna, sipariş durumuna, geçmişine ve hesap bilgilerine web erişimi kolaylaşmıştır.

Tamamen esnek bir B2B e-ticaret ortamına sahip olmak için site operatörlerinin uygulayabileceği bazı adımlar var. Bu adımlar sırasıyla; ürün içeriği, ürün yönetimi, envanter, sipariş karşılama ve nakliye üzerinde tam kontrole sahip olmaktır. 

İşletmeler Arası Uygulamalar

B2B Web Uygulamaları özellikle orta ve büyük ölçekli işletmelerin B2B e-ticaret çözümlerini kullanmasını sağlamak için tasarlanmıştır. 

Çeşitli işletmeler için dinamik ve kullanıcı dostu e-ticaret çözümleri, özgün ve işlevsel online mağazalar sunar. 

İster basit bir B2B uygulama entegrasyonu ister tam teşekküllü bir B2B e-ticaret mağazası kurulumu olsun, iş stratejinizi geliştirmede birçok fayda sağlayacaktır.  

B2B Web Uygulamaları sıralamalarınızın yükselmesinde etkin rol oynar. Ayrıca bu uygulamalar sayesinde online pazarlamanızın etkinliğini artırabilir ve satış ekibinize daha iyi çözümler sunabilirsiniz. 

11 Aralık 2020 Cuma tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim