Black Friday’i 2021’de Neler Bekliyor?

E-Ticaret
Pandemi ile değişen tüketici davranışlarına baktığımızda geleneksel mağaza içi alışveriş önemli ölçüde azaldı ve e-ticaret sektörü büyük bir artış yaşadı. 2021'in de bu etkilerden çok farklı olmayacağını söylemek mümkün.

Yılın son çeyreği perakendeciler için bir heyecanla geliyor… 2021'de satış beklentileri önceki yıllara göre çok daha yüksek. Black Friday’in sezonun en yoğun noktaları olduğunu biliyoruz. Kasım ayında yine bir ay süren bir alışveriş dönemi bekleniyor. Peki, siz Black Friday’e hazır mısınız?

 


Verilere göre Kasım 2019 boyunca sayfa görüntülemelerinin% 31,4 oranında arttığını ve sipariş sayısının da normalden% 65,9 oranında arttığını gösteriyor. Bunu göz önünde bulundurarak ve Covid-19'dan sonraki yeni müşteri eğilimleri göz önüne alındığında Black Friday’in markanız için çok önemli bir dönem olduğunu söyleyebiliriz.

 

E-Ticaret Siteniz Black Friday’e Hazır mı ?

Dönemin bu büyük kampanyasında kaostan kaçınmak ve kampanyaya hazırlık seviyenizi kontrol etmek için takip etmeniz gereken birkaç önemli adım var.

 

Sipariş Sayısını, Trafiği ve Dönüşüm Oranını Tahmin Etme

Tüm hazırlıklara başlamadan önceki ilk ve en önemli adımdır. Bu tahmin, ne kadar trafik beklediğinizi, kaç sipariş alacağınızı ve buna göre neye ihtiyacınız olacağını belirlemenizi sağlar.

 

Covid-19 ile gelen belirsizlik hem tüketiciler hem de perakendeciler için sisli bir gökyüzü yaratıyor. Bu kararsızlıktan kaçınmak için piyasa beklentilerini kontrol etmek, müşteri davranışlarını analiz etmek ve böylece beklentileri yönetmek atılması gereken temel adımlardır.

Yapılan araştırmalara göre 2020-2021 tatil sezonunda e-ticaret satışlarının yıllık bazda %25-35 oranında artacağını öne sürüyor. 

 

Black Friday Öncesi Bunları Yapmalısınız

Veriler dayanmanız gereken en büyük varlığınızdır. Verilerin güncel olduğundan emin olmalısınız. İndirim duyurularına öncelik veya özel indirim kuponları vererek daha fazla müşteri verisi toplayabilir ve kampanyanızı güçlendirebilirsiniz. E-postalarınızı veya kampanya mesajlarınızı göndermeden önce güncellenmiş ve kapsamlı bir kişi listesi oluşturmalısınız. Ayrıca, sektörünüz ve rakiplerinizin faaliyetlerine dayalı doğru bir analiz, marka stratejinizi başarıya taşıyacaktır.

 

Sorunsuz Bir Müşteri Yolculuğu Yaratın

Sorunsuz bir müşteri deneyimi için web sitenizin teknik açıdan bir problem yaşayıp yaşamadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Müşterinizin sahip olduğu deneyim işin özüdür. Müşteriye ulaştığınız andan itibaren sorunsuz bir deneyim sunmalı ve tüm süreç boyunca bu anlayışı sürdürmelisiniz.

Satın alma sürecinde toplam maliyet, ödeme seçenekleri, iade süreçleri ve teslimat seçenekleriyle ilgili bilgilerin görünür ve doğru olmasına özen gösterin.

Farklı kanallardaki müşterileriniz için alışveriş deneyimlerini kişiselleştirin. Tamamlayıcı ürün önerileri sunarak, sepette bıraktıkları ve favorilerine ekledikleri ürünleri hatırlatın.

 

Web Sitenizi Kontrol Edin

Uygulamalarınıza ve web sitenize kolayca erişilebildiğinden emin olun. Müşterileriniz için orada olun ve gerekli müşteri hizmetlerini sağlayın. Kısacası, müşterilerinizin sitenizde herhangi bir sorun yaşamayacaklarından emin olmalısınız. Bu güveni inşa ederseniz, müşteriyle uzun vadeli bir ilişki kurarsınız.

 

Black Friday’de Markanız İçin Influencer Marketing Kullanın

Pazarlama bütçesi, hedef müşterinizin ilgi alanlarına ve tercihlerine göre kanallar arasında doğru şekilde dağıtılmalıdır. Örneğin, bir influencer tarafından paylaşılan ürününüzle ilgili bir sosyal medya yayını markanızın performansını muhteşem bir şekilde artırabilir. Ayrıca, re-marketing araçlarını stratejinize dahil etmeyi unutmayın. Müşterilerinizin dikkati kolayca dağılabilir, bu nedenle yeniden pazarlamayı etkin bir şekilde kullanarak onları geri çekmeniz gerekecektir.

 

Müşterileriniz İçin e-Posta Gönderimi Planlayın

Doğru mesajı doğru zamanda iletmek müşterilerinizle etkileşimde bulunmanıza yardımcı olur. Ayrıntılı zaman çerçevesini ve eylemlerinizi planlamak verimliliği artırmanıza yardımcı olacaktır.

 

Gerekli Testleri Yapın ve Olası Sorunları Belirleyin

Web sitenizin performansını izlemek muhtemelen günlük rutin faaliyetlerinizden biridir. Ancak, yoğun kampanya döneminden önce bu göreve daha fazla odaklanılması gerekebilir. Bu test mekanizmaları, yalnızca bir sorun bulmanıza değil, aynı zamanda fırsatları belirlemenize de olanak tanır.

Müşteri yolculuğu için bir test kullanırken, nerede daha fazlasını sağlamanız gerektiğine kolayca karar verebilirsiniz. İnsanların alışveriş yapmadan önce listeler oluşturmasına veya doğru aşamada ücretsiz bir ürün sunmasına izin vermek performansı çok daha iyi artırabilir.

 

Gerçek Zamanlı Performansınızı İzlemek İçin Doğru Araçlara Sahip Olduğunuzdan Emin Olun

Kampanyanızı ve ürün performanslarınızı anında takip etmek, reklam bütçenizi yeniden tahsis etmenize ve daha yüksek verimlilik elde etmenize yardımcı olur. Doğru izleme araçlarını kullanarak, en çok satanlara ek bir ürünü vurgulayabilir veya ek bir posta ayarlayabilirsiniz.

 

Lojistik Ortakları Düzenleyin ve Envanteri Önceden Yönetin

Tahmini sipariş sayısına göre stok ayarlamaları yaparak yoğun zamanlarda ürün zincirinde herhangi bir aksama olmadığından emin olursunuz. Lojistik firmalarıyla önceden anlaşmalar yapıp alacağınız hizmeti belirleyebilir ve sorunsuz bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

 

05 Kasım 2021 Cuma tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim