Organik Sıralamanızı Yükseltmenin Yolları

E-Ticaret
Google arama motoru üzerinden her gün milyarlarca her yıl ise trilyonlarca arama yapılıyor. İşletmenizin genel trafiği Google arama motoru üzerindeki trafikten çevrimiçi şekilde gerçekleşiyorsa bu alandaki rekabete katılmanız ve kendi işletmenizi öne çıkarmanız gerekiyor. Her saniye bu kadar çok sorgulamanın gerçekleştirildiği bir ortamda ise SEO optimizasyonunuz oldukça güçlü olmalı.

Web site ziyaretçilerinin %93’lük bir kısmını internet üzerinden arama yapan kişiler oluşturuyor. En iyi sonuçlar ise bu tıklanmaların %33’lük bir kısmını kapsamakta. Kısacası bu rekabet içerisine etkili bir SEO çalışması yapmıyorsanız ilk sayfalarda çıkma olasılığınız oldukça düşük. Google üzerinde de ilk sayfa sonuçları tıklanma oranlarının %95’ini kapsıyor, kullanıcıların ise sadece %5’lik bir kısmı diğer sayfalarda bulunan sonuçlarla ilgileniyor. Etkili bir SEO, Google üzerinden işletmenize olan trafiği artıracaktır. Peki, organik sıralamanızı yükseltmenin yolları nelerdir?

Kaliteli İçerik Üretin

İçerik, hedef kitleniz için üretebileceğiniz en faydalı ürünlerden bir tanesidir. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarına uygun ve arama kriterleri ile alakalı olan bir içerik, okuyucularınıza hem fayda sağlayacaktır hem de okuyucularınızın web siteniz içerisinde geçirdiği süreyi artıracaktır. Yüksek kaliteye sahip içerikleriniz aynı zamanda kullanıcıları web sitenizi tekrar ziyaret etmeye de teşvik edecektir.

İçerik pazarlamacıları tarafından da en önemli adımlardan bir tanesi olarak tabir edilen kaliteli içerik üretimi, organik tıklama ve sıralama oranlarınızı artırır. Google algoritması da kullanıcılar tarafından yüksek süre incelenen, yer imlerine eklenen web sitelerini algılar ve arama sonuçlarındaki sıralamasını yükseltir. Siz de böylelikle hem hedef kitlenize bir fayda sağlamış olur hem de organik sıralamanızı yükseltmiş olursunuz.

Özgün Metinler Kullanın

Kaliteli içerik yayınlarken aynı zamanda içeriklerinizin orijinal olmasına da dikkat etmelisiniz. SEO açısından özgünlük oldukça önemlidir. Sürekli yinelenen içerik, kopya metin ve benzeri alıntılar organik sıralamanıza zarar verebilir. Google algoritmalarının intihal tespit etmesi emeklerinizin suya düşmesine sebep olabileceği için orijinal içeriklerinize bağlı kalın.

Sayfa Hızını Yükseltin

Günümüz çağında hız en büyük yardımcımız. Açılış sayfanızın yavaş yüklenmesi potansiyel müşterilerinizi kaybetmenize, mevcut pazar payınızın azalmasına yol açabilir. Sayfalarınızın hızlı yüklenmesi ise ziyaretçi sayınızı artırır ve organik sıralamanızı yükseltir.

Görsellerinizi Optimize Edin

Görseller ve videolu içerikler ziyaretçilerinizin dikkatini en çok çeken araçlardır. Bu nedenle web siteniz içerisinde yüksek kaliteli görseller kullanmanız, içerik ile uyumlu görsellere yer vermeniz önerilir. Görsellerinizin hızlı yüklenmesi için büyük boyutlu olan dosyaları sıkıştırabilirsiniz.

Blog Yazın

Blog yazmanız dizine eklenen sayfalarınızı artıracaktır. Bu durum ise arama motoru içerisinde gezinirken öne çıkma ihtimalinizi artırır. Blog içerisinde daha fazla anahtar kelime kullanabilir, ziyaretçi çekebilir ve organik sıralamanızı yükseltebilirsiniz.

Kapsamlı Anahtar Kelime Araştırması Yapın

Anahtar kelimeleriniz, SEO yapılandırmanız içerisindeki en önemli araçlardandır. Anahtar kelime arama araçlarını kullanarak hedef kitlenize özgü anahtar kelimeleri bulabilir, arama sonuçlarına öne çıkabilirsiniz. İçeriklerinizde kullanmak için kapsamlı bir anahtar kelime araştırması yapmak organik sıralamanızı artırabileceğiniz yöntemler arasındadır.

Unutmamanız gereken en önemli kısım organik bir sıralama elde etmenin zor ve sürekli şekilde emek isteyen bir iş olduğudur. İşletmenizin SEO sıralamasını geliştirmek için sürekli şekilde güncel kalmalı, yeni yöntemleri keşfetmeli ve hedef kitlenizin neyi talep ettiğini araştırmalısınız. Düzenli bir çalışma organik sıralamanızı yükseltecek ve trafiğinizin, dolaylı olarak da dönüşüm oranlarınızın artmasına yardımcı olacaktır.

 

10 Aralık 2021 Cuma tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim