Digital Exchange Adına Gönderilen Sahte Yarı Zamanlı İş Mesajları Hakkında

Haberler
Digital Exchange ile İlgisi Olmayan Dolandırıcılık Yöntemi Hakkında Bilgilendirme

Değerli İnternet Kullanıcıları,

Son zamanlarda internette artan ve Digital Exchange isminin de kullanıldığı bir dolandırıcılık yöntemi nedeniyle uyarı yapmak istiyoruz. Dolandırıcılar, kurum ve şirketlerin isimlerini kullanarak, hatta çalışanların adlarını referans göstererek insanları kandırmaktadır. Bu tür dolandırıcılar, maalesef insanların duygusal ve maddi kayıplara uğramasına sebep olmaktadır.

Söz konusu dolandırıcılık yönteminde; dolandırıcılar, masum insanları sistemin içine çekmek için çeşitli vaatlerde bulunmaktadır. Belirli bir şirket adı altında kolay para kazanma fırsatı sunarak, insanları Google Reviews ve benzeri platformlarda yorum yapmaya teşvik ediyorlar. Karşılığında da para ödeyeceklerini vaat ediyorlar. Ancak asıl amaçları, dolandırıcılık zincirini sürdürebilmek için bu paraları kullanmaktır.

Dolandırıcılar, önce yorum yapma gibi küçük işlemlerle güven kazanır ve ardından daha fazla ödeme yapılacağını öne sürerek farklı görevler vermek için kurbanlarından para talep ederler. Maalesef bu noktada bazı insanlar inançla ve iyi niyetle paralarını dolandırıcılara gönderirler. Sistemin içinde dönen tüm para aslında dolandırıcıların hedefindeki diğer insanlardan toplanan paradır ve ortada bir para kazanma durumu yoktur.

Burada önemli olan nokta, bu tür dolandırıcılara karşı dikkatli olmaktır. Digital Exchange ve diğer adı geçen şirketlerin, bu tür dolandırıcılık olaylarıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Dolandırıcılar sadece insanları kandırmak için şirket isimlerini kullanma yöntemine başvurmaktadır. Şirketimizin adının bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılmasını kesinlikle kabul etmiyoruz ve bu durumun karşısındayız.

Bu tür dolandırıcılık yöntemlerinden etkilenmemeniz için bazı önlemler alabilirsiniz:

  • Bilinmeyen veya şüpheli kaynaklardan gelen tekliflere karşı dikkatli olun.
  • Kişisel veya finansal bilgilerinizi hiçbir şekilde paylaşmayın.
  • Size sunulan tekliflerin gerçekçiliğini araştırın ve şüphe duyduğunuz durumlarda yetkililere danışın.
  • Kimlik doğrulama ve finansal süreçlerinizi takip edin, bu tür işlemleri sadece resmi kanallar üzerinden gerçekleştirin.
  • Sosyal medya platformlarında, WhatsApp, Telegram gibi tanımadığınız kişilerin de sizinle iletişim kurabildiği uygulamalarda dikkatli davranın, güvenilir kişilere ve kurumlara itibar edin.

Unutmayın ki hiçbir kurum ve şirket, daha fazla para kazanmanız vaadiyle sizden para ödemenizi veya hassas bilgilerinizi paylaşmanızı talep etmez. Dolandırıcılara inanmak yerine şüpheci yaklaşımınızı koruyarak kendinizi ve diğer insanları bu tür dolandırıcılıklardan koruyabilirsiniz.

Sağduyulu olmanız ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeniz, siber dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir adım olacaktır. Hep birlikte bu tür dolandırıcılara karşı bilinçli bir toplum oluşturabilir ve internet dünyasını daha güvenli bir yer haline getirebiliriz.

Saygılarımızla,

Digital Exchange

digital exhange cyber security man

 

 



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim