Turizmde Dijitalleşme Zamanı!

E-Ticaret
Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da turizm merkezlerinden sayılan Antalya’ya dünyanın dört bir yanından turistler akın etmeye devam ediyor.

Turizmde dijitalleşme zamanı başlıklı makalemize hemen göz atın! turizmde-dijitalleşme-zamanı

Antalya’dan Turizmde Yeni Rekor

Dünyanın en fazla sayıda turist ağırlayan tatil beldelerinden Antalya, 2019 yılında 15 milyondan fazla turisti ağırlayarak yeni bir rekora imza attı. Yıl boyu olan artışın yanında kış sezonunda da rekor sayıda turiste ev sahipliği yapan Antalya, ülkemiz turizmi adına geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

Turizmin Kalbi Antalya’da Atıyor

Sahip olduğu doğal güzellikleri, temiz havası, muhteşem plajları, dünya standartlarında otel ve tesisleriyle turizmin kalbi Antalya’da atıyor. Sadece Türkiye’nin değil Avrupa’nın da turizm merkezlerinden sayılan Antalya’ya dünyanın dört bir yanından turistler akın etmeye devam ediyor.

En Fazla Turist Rusya’dan

2019 yılında en çok turist Rusya’dan geldi. Antalya’ya gelen turistlerin yaklaşık %40’ı Rusya’dan gelenler. Bu da 5 milyonun üzerinde turist anlamına geliyor. Rusya’dan sonra Alman turistler ikinci, Ukraynalılar üçüncü, İngiliz turistler de dördüncü sırada yer aldı.

Tur Operatörleri Pazar Paylarını Artırıyor

Antalya turizminin bu kadar başarıyla ilerlemesinin en önemli sebeplerinden biri de tur operatörleri. Gelen turistin yaklaşık %80’i tur operatörleri aracılığıyla ülkemize geliyor. Bu durum operatörlerin başarısını gösterirken aynı zamanda otellerin kendi başlarına yeterince müşteri çekemediğinin de bir göstergesi. Dijital pazarlama alanında yeterince var olamayan, reklam stratejilerini doğru kurgulamayan oteller her şeyi tur operatörlerinden bekler hale geliyor. Tur operatörlerinin pazar payları da her geçen sene artmaya devam ediyor. Bu konuda oteller kendi başlarına da dijitalde yer almanın yolunu bulmak zorunda.

06 Ocak 2020 Pazartesi tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim