Instagram daha sürükleyici bir video içerik deneyimini test ediyor

Sosyal Medya
Instagram, kullanıcılarına daha iyi bir video içerik deneyimini sunmak için gönderi akışında tasarım ve algoritma odaklı testler yürütüyor.

Sosyal medya platformlarının âdeta birbirlerinden esinlenerek hizmetlerini sürdürdüğü günümüz dijital dünyasında kaliteli ve orijinal içerik üretebilmek gün geçtikçe daha çok önem kazanmaya başladı. Instagram, duyurduğu yeni uygulama arayüzü testleri ile bu deneyimi iyileştirmek istiyor.


Ana ekran gönderi akışında daha sürükleyici bir video içerik deneyimi sunmak isteyen şirket, videoları kullanıcılar için daha da ön planda tutmaya çalışarak TikTok benzeri bir dikey format gönderi akışına geçebilir. 

 

Orijinal içeriği ödüllendirmek için sıralama algoritmasını değiştirebileceklerini söyleyen Instagram CEO’su Adam Mosseri, şirketinin içerik oluşturucu araçlarına da yatırım yapmaya devam edeceğini aktardı.


Kullanıcıların Instagram’da geçirdiği sürenin %20’sinden fazlasını Reels videoları oluşturuyor. Aynı zamanda kullanıcılarının Meta (Facebook) platformunda harcadıkları zamanın %50’si video içeriklerden meydana geliyor. Meta gibi, arama motoru devi Google da “YouTube Shorts” özelliğiyle TikTok’a karşı rekabete devam ediyor. Shorts reklamlarını test etmeye başlayan Google, elde ettiği 30 milyar görüntüleme verisiyle istatistiklerini geçen seneye göre dört kat arttırmış durumda.

youtubeshorts


Video içeriğinizin kalitesini artırabilecek unsurlara bir göz atalım:

  • Instagram artık algoritma yapısında SEO uyumlu içerikleri daha fazla ön plana çıkarmaya başlıyor. Bu noktada bir video içeriğin metni ve etiketlerinde kullanılan dil ve orijinal içerikten uzaklaşılmaması esastır.

  • B2C odaklı bir tanıtım düşünüyorsanız videolarınızın başında ve sonunda “eyleme çağrı” ifadelerini kullanmanız, tüketicilerin direkt eyleme geçmelerini sağlayacaktır.

  • Video kampanyalarınızda influencer pazarlama gibi tüketiciyle doğrudan etkileşime geçmenizi sağlayan bir strateji izleyecekseniz, "hedef kitle analizi ve rakip analizi" neyi nasıl yapmanız gerektiği konusunda size rehberlik edecektir.

  • Video içeriklerin popülaritesi artmaya devam ettikçe platformlardaki rekabet de arttığından içerik stratejinizi oluştururken “yaş, cinsiyet, bölge” analizine göre doğru içerik paylaşımı odak noktanız olabilir.

  • Teknik kısımda ise video içeriğinin yüksek çözünürlükte üretilmesi, mobil uyumlu doğru boyutlarda ve mümkünse dikey formatta çekimler yapılması, benzersiz ve dolayısıyla orijinal bir metin dili olması gibi unsurlar içeriğe değer katıyor.

 

06 Mayıs 2022 Cuma tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim