Instagram, DM'leri Daha Eğlenceli Hale Getirmek İstiyor!

Sosyal Medya
Şirket, mesajlaşma platformunu daha ilgi çekici hale getirmek için yedi yeni özellik ekledi. Instagram’ın bu yeni özellikler ile kullanıcılarının uygulamada daha fazla vakit geçirmesini hedeflediğini belirtiyor.

Instagram CEO'su Adam Mosseri, aralık ayının sonunda bir Instagram gönderisinde, şirketin mesajlaşma platformunda iyileştirmeler yapmayı planladıklarını, çünkü mesajlaşmanın "insanların çevrimiçi olarak bağlanmasının birincil yolu" olduğunu açıklamıştı. Mosseri ayrıca yayınladığı videoda "Instagram'ın ne olduğunu yeniden düşünmemiz gerekecek çünkü dünya hızla değişiyor ve biz de bu değişimle birlikte kendimizi yenilemeliyiz" demişti.

Meta satın aldığı günden beri Instagram daha zengin özelliklere sahip gelişen bir platform haline gelmeye devam ediyor.

Şirket, "Geçen yılın sonunda duyurduğumuz gibi, yakın arkadaşlarınızla eğlenceli ve sorunsuz bir şekilde iletişim kurmanıza yardımcı olmak için mesajlaşmaya daha fazla yatırım yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

 

 

İşte Instagram’ın duyurduğu yeni özellikleri hakkında kısa bilgiler;

·         Gezinirken yanıtla: Akışınıza göz atarken yeni bir mesaj mı alıyorsunuz? Artık gelen kutunuza gitmeden ve akışta bulunduğunuz yeri kaybetmeden cevap verebilirsiniz. Bu yeni özellik, uygulamada sohbet etmeyi çok daha kolay ve rahat hale getiriyor.

·         Arkadaşlarına hızla gönder: İnsanların, Instagram deneyimlerini kesintiye uğratmadan ilginç içerikleri yeniden paylaşmasına yardımcı olacak. Paylaş düğmesine dokunup basılı tutarak, gönderileri arkadaşlarınızla zahmetsizce yeniden paylaşabilirsiniz.

·         Kimlerin çevrimiçi olduğunu görün: Gelen kutunuzun üst kısmında, o anda kimlerin sohbete uygun olduğunu görebilirsiniz.

·         Çalın, duraklatın ve yeniden çalın: Instagram; Apple Music, Amazon Music ve Spotify ile entegrasyon kurmaya hazırlanıyor. O anda dinlediğiniz ya da çok beğendiğiniz bir şarkının 30 saniyelik ön dinlemesini arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz. 

·         Sessizce mesaj gönderin: Mesajınıza “@silent” ekleyerek, gece geç saatlerde bildirimi kapatarak mesaj gönderin.

·         Lo-fi: Sohbetlerinizi daha kişisel hissettirmek için veya sakin ve sessiz ortamlarda bulunduğunuz zamanlarda bu özelliği kullanabilirsiniz.

·         Arkadaşlarınız ile bir anket oluşturun: Doğrudan grup sohbetinizde bir anket oluşturabilirsiniz. Grubun ortak karar verme süreçleri anketlerle daha keyifli bir hale gelmesini sağlıyor.

 

14 Nisan 2022 Perşembe tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim