Google’da İlk Sayfada Çıkmak İçin Uygulamanız Gereken Adımlar

E-Ticaret
Arama motorları artık tıpkı bir insan beyni gibi çalıştığından dolayı Google’da ilk sayfada çıkmak için yapılması gerekenler de değişiklik göstermeye başladı. Önceden, çeşitli satın almalarla ya da basit kodlamalarla sizleri direkt olarak ilk sayfaya çıkaran Google, Web 3.0 çağının da gereklilikleri ile akıllı algoritmalar üzerinde çalışmaya hız kazandırdı. Bu anlamda da içerik pazarlama gibi sektörleri takip eden kullanıcılar için arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almak, hayli zorlaşmaya başladı.

İzlemeniz gereken bazı temel taktiklerin yanında Google, her geçen gün yenilenerek ilk sayfaya soru cevap içerikleri, featuring snippet denilen arama sonuçlarına daha geçilmeden reklamların bile üzerinde kalan açıklayıcı içerik kutuları gibi farklı alanları da bünyesine eklemeye başladı. Dolayısıyla da artık Google, ilk sayfada çıkmak için rastgele bir şekilde değil de açıklayıcı ve sorulara cevap olan seçenekleri karşınıza çıkarmaya başladı.

Google’da İlk Sayfaya Çıkmak İçin SEO Ayarları Yeterli mi?

Çeşitli SEO uygulamalarını yapsak da ilk sayfada yer alamıyoruz diyorsanız, SEO’nun amacını anlayamamış olabilirsiniz. Aslında ilk sayfada yer almak için basit ve sade bir dille aramayı yapan kişiye ihtiyaç duyduğu içeriği sunmak arama motorlarının algoritmalarını olumlu bir şekilde etkileyen bir durumdur. Yani yalnızca SEO uyumlu içerikler değil de arayanın direkt olarak ihtiyacını anlamaya yönelik içerikleri Google, kullanıcılara sunmaya başladı.

Zaten günümüzde çoğu firma SEO editörleri ile sıkı bir çalışma sürdürüyor ancak işin farklı bir boyutu da hemen herkesin bunu yapıyor olmasından kaynaklanıyor. Artık Google da bunun farkında olduğu için direkt olarak aranan sorulara cevap odaklı bir aramaya yöneliyor. Yani kullanıcıların aramaya “ayakkabı” yazmasından, yerelde en yakın ayakkabı mağazasını arıyor olduğunu bile anlayabilen akıllı arama motorlarından söz ediyoruz. SEO da haliyle bu derece akıllı arama motorları için tek başına yeterli olmuyor.

Açık ve anlaşılır dil kullanarak oluşturulan içerikler, metinler ile uyumlu görseller ve daha pek çok fazlasının titizlikle oluşturulması sizleri umduğunuz şekilde Google’da ilk sayfaya çıkarma konusunda önemli bir etken oluyor. Bu anlamda işin bir empati konusu olduğunu oluşturulan tüm içeriklerinizde göz ardı etmemeniz önem taşıyor.

Reklam Vererek Google’da İlk Sayfaya Yerleşmek

Eğer bütçenizi buna göre ayarlarsanız arama sonuçlarındaki en ilgili seçeneklerde verecek olduğunuz reklam hemen kullanıcılar için üst sırada yerini alacaktır. İşletmenizin internet üzerindeki dükkanınız olduğunu düşünerek, tıpkı dükkanınıza kartvizit ve broşür bastırır gibi Google Ads üzerinden reklam vermek de ilk sayfaya yerleşme konusunda faydası olacak bir konudur.

Google, ilk sayfada çıkacak olan organik sonuçların üzerinde ücreti ödenen sonuçları koyar. Bu da daha organik arama sonuçlarına geçmeden kullanıcıların sitenize yönelmesine ve buradan aksiyon almanıza fayda sağlar. Bu anlamda da belli bir bütçeniz varsa bunun bir kısmını reklama ayırmak da ilk sayfada çıkabilmeniz için faydalı bir yol olacaktır.

13 Ağustos 2021 Cuma tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim