Apple Card Piyasaya Sürülüyor

Teknoloji
Apple’ın kredi kartı uygulaması olan Apple Card yakın zamanda piyasaya sürülüyor. Duyulduğu günden itibaren büyük merak uyandıran ve Apple kullanıcılarının sabırsızlıkla beklediği bu hizmet, ilk olarak gerekli işlemlerini tamamlayıp, kayıtlarını doğru olarak yaptıran ABD vatandaşlarının kullanımına sunulacak.

Konu hakkında açıklama yapan Apple’ın CEO’su Tim Cook “Binlerce Apple çalışanı her gün bir beta testinde Apple Card kullanıyor ve Apple Card'ı Ağustos ayı içinde kullanıma sunmaya başlayacağız” dedi.  Klasik bir karttan farklı bir konseptte ortaya çıkacak olan Apple Kart 16 haneli bir kart numarası, CVV güvenlik kodu ve son kullanma tarihi olmayacak. Aksine, güvenilir olması adına her işlem sırasında cihaz tarafından üretilecek farklı algoritmalı sayılarla olacağı açıklandı. Hem fiziksel olarak titanyum kart biçiminde hem de dijital olarak iki farklı formda olacak olan Apple Card’ın iOS 12.4 ile uyumlu olacağı bekleniyor.  Kullanıcıları için Apple pay ile yapılan alışverişlerde %2 ya da Apple mağazalarında %3 gibi nakit geri ödeme ve indirimler sağlayacak. Apple ürünlerini almayı düşünüyorsanız oldukça uygun bir kart.  Henüz ABD dışında hangi ülkelerde ne zaman piyasaya çıkacağı açıklanmazken, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili haberleri bekliyoruz.

Konu hakkında açıklama yapan Apple’ın CEO’su Tim Cook “Binlerce Apple çalışanı her gün bir beta testinde Apple Card kullanıyor ve Apple Card'ı Ağustos ayı içinde kullanıma sunmaya başlayacağız” dedi.

Klasik bir karttan farklı bir konseptte ortaya çıkacak olan Apple Kart 16 haneli bir kart numarası, CVV güvenlik kodu ve son kullanma tarihi olmayacak. Aksine, güvenilir olması adına her işlem sırasında cihaz tarafından üretilecek farklı algoritmalı sayılarla olacağı açıklandı. Hem fiziksel olarak titanyum kart biçiminde hem de dijital olarak iki farklı formda olacak olan Apple Card’ın iOS 12.4 ile uyumlu olacağı bekleniyor.

Kullanıcıları için Apple pay ile yapılan alışverişlerde %2 ya da Apple mağazalarında %3 gibi nakit geri ödeme ve indirimler sağlayacak. Apple ürünlerini almayı düşünüyorsanız oldukça uygun bir kart.

Henüz ABD dışında hangi ülkelerde ne zaman piyasaya çıkacağı açıklanmazken, önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili haberleri bekliyoruz.

19 Ağustos 2019 Pazartesi tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim