Chrome Geliştirici Araçları Hakkında

E-Ticaret
Chrome Geliştirici Araçları ile web sayfalarının içeriklerini ya da kaynağını kolay bir şekilde analiz etmek mümkündür. Yazılım geliştiriciler için tarayıcıların geliştirici araçları büyük önem taşır. Bu araçlar sayesinde ilgili web sitesiyle alakalı daha fazla bilgi edinmek mümkündür.

Yazılım geliştiriciler kaynak kodlarının üzerinde detaylı bir inceleme yaparak uygun yazılımlar üretebilir ve bunun için Chrome Geliştirici Araçları’ndan faydalanabilirler. Chrome, geniş eklentileri ve uzantı portföyü sayesinde yazılımların geliştirilmesi için oldukça faydalı bir uygulamadır.

Chrome Geliştirici Araçları Nasıl Açılır?

Chrome popüler bir arama uygulamasıdır. Bu uygulama üzerine pek çok eklenti ve uzantı eklemek mümkündür. Eğer yeni eklenti ve uzantılar geliştirmek ya da mevcut bulunanları denetlemek istiyorsanız Chrome Geliştirici Araçları sizin için faydalı bir hizmet olacaktır. Bu araçları kolaylıkla açabilir ve ögelere ilişkin HTML kodlarını görebilirsiniz. Campaign Manager 360 özelliklerini görmenizi sağlayan geliştirici araçları çeşitli şekillerde açılır.

Chrome Geliştirici Araçları’nı dört farklı şekilde açabilirsiniz;

●F12’ye basarak

●Tarayıcı Seçenekleri > Daha Fazla Araç / Diğer Araçlar > Geliştirici Araçları seçeneklerini izleyerek

●CTRL + SHIFT + I ile

●Tarayıcıyı açtıktan sonra üzerine sağ tıklayıp açılan menüden Inspect (İncele ya da Ögeyi Denetle) seçeneği ile

Geliştiricilerin En Sık Kullandığı Araçlar Nelerdir?

Yazılım geliştiriciler hemen her gün Chrome eklentilerinden faydalanarak yeni seçenekler ortaya koyar. Bu anlamda sık faydalandıkları çeşitli araçlar vardır. Yazılım geliştiricilerin en sık faydalandığı araçlar şu şekildedir:

Firebug Lite for Google Chrome

Dom ögeleri, HTML kodları ve daha pek çok seçeneğin zengin bir görünümle karşınıza çıkması konusunda Firebug Lite sık tercih edilen bir araçtır. Bu araç, HTML ögelerinin fare ile incelenmesini ve CSS kodlarının canlı olarak takibini sağlar.

Speed Tracer

Yazılım geliştiricilerin en sık tercih ettiği araçlardan biri de Speed Tracer’dır. Web uygulamalarında bulunan performans problemlerini hızlı bir şekilde tespit etmenizi sağlayan Speed Tracer, tarayıcıların düşük hız barındıran noktalarını görselleştirerek karşınıza çıkarır. Bu anlamda uygulamalarınızda ziyaretçilerin en çok neyde zaman harcadığını görmek mümkündür.

Stylebot

Web tasarımcılarının anında CSS işlemesini görmesini sağlayan bir araç Stylebot’tur. Bu araç sayesinde web sitelerinin görünümünü özel bir şekilde CSS yardımı ile değiştirmek mümkündür. Bir öge seçip editörden yapmak istediğiniz değişiklikleri bildirmeniz yoluyla kullanılan bu araç, oldukça pratiktir.

PageSpeed Insights

Uygulamalarınızın nasıl geliştireceği konusunda bir yol gösterici istiyorsanız PageSpeed Insights bunun için uygun bir araçtır. Chrome uzantıları içerisinde yazılım geliştiricilerin en sık ihtiyaç duyduğu araçlardan biri olmasıyla öne çıkar.

06 Eylül 2021 Pazartesi tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim