2021'de Pazarlamacılar İçin Önemli Olan Sosyal Medya Reklam İstatistikleri

Sosyal Medya
Sosyal medya ortamı sürekli gelişiyor ve değişiyor. Bu durum sosyal medya kullanıcılarının sosyal medya kullanım alışkanlıklarını da etkiliyor. Doğru kitlelere doğru iletişimle ulaştığınızdan emin olmak için sosyal medyayı kimlerin ve nasıl kullandığını bilmeniz gerekiyor. Bu da veriye dayalı bilgiler ile sağlanabiliyor. Bu yazımızda sizlerle paylaşacağımız istatistikler tüm büyük sosyal medya platformlarına odaklanıyor ve 2021'de sosyal medyada neler olup bittiğine dair size iyi bir fikir vermeyi amaçlıyor. Daha detaylı bilgi edinmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Sosyal Medya Kullanıcıları, Ortalama Olarak Her Gün Sosyal Medyada İki Saatten Fazla Zaman Harcıyor

Sosyal medya platformlarının kullanım oranı 2020'den beri gözle görülür bir şekilde arttı. Pandemi, insanların son zamanlarda sosyal medyada ne kadar zaman harcadıkları üzerinde büyük bir etkiye sahip oldu.

Ortalama olarak, kullanıcılar 2020'de birden fazla cihazda sosyal medya platformlarında günde 145 dakika geçirdi.

Sosyal Ağlar İçin Tıklama Oranı (TO) 2020'nin İkinci Çeyreğinde Arttı

Sosyal medya reklamcılığının başarısı 2019'dan bu yana arttı. Sosyal ağlar, 2020 değerlendirmeleri ile 2019 değerlendirmelerini karşılaştırırken görüldüğü gibi tıklama oranlarında istikrarlı bir artış gösteriyor.

Sosyal Medya Reklam Gösterimleri Her Yıl %20 Artıyor

Statista raporlarına göre giderek daha fazla insan sosyal medya reklamcılığına açık hale geliyor. Bu durum, özellikle hikayelerin ve videoların kullanımı gibi pasif reklamcılık teknikleri için geçerli.

Sosyal medya reklam gösterimleri yıldan yıla %20 artıyor ve bu da markaların pazar erişimlerini genişletmek için sosyal medya reklamlarını benimsememesi için hiçbir mazeret olmadığını gösteriyor.

COVID-19 dünyayı kaosa sürse de sosyal medya platformları bu dönemde büyük bir ilgi gördü. Bu her gün sosyal medya platformlarına katılan ortalama 1,3 milyon kullanıcı, her saniye 15 yeni kullanıcı anlamına geliyor.

Kaynak:Statista

01 Eylül 2021 Çarşamba tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim