2020’nin En Büyük Teknoloji Trendleri

Teknoloji
2019 yılının bitmesine az bir zaman kaldı. Önemli teknolojik gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Teknolojinin her gün üzerine koyarak ilerlediği bu zamanda 2020 yılı için kullanıcıları büyük teknolojik gelişmeler bekliyor. Yavaş yavaş kendini belli eden yeni teknoloji trendleri hangi gelişmelerin önüne geçeceğini şimdiden göstermeye başladı.

2020’nin En Büyük Teknoloji Trendleri

Yapay Zeka Teknolojileri

Yapay zeka teknolojisi kavramı artık bizlere uzak bir konum olmaktan çıkıp hayatımızın içine kadar girmeyi başardı. Artık birçok araştırmacı ve şirket yapay zeka üzerinde daha fazla çalışmaya başladı. Aynı zamanda şirketler ticari faaliyetlerini geliştirmek ya da üretmek için bu teknolojiden fazlasıyla yararlanır hale geldi.-Dijitalde ise detaylı analiz ve raporlama, kişisel asistan, gelişmiş kampanya otomasyonları, kişiselleştirilmiş kampanya yönetimi, kullanıcı deneyimi geliştirme ve daha birçok alanda dijital pazarlama uzmanlarına destek sağlıyor ve gelişmeye devam ediyor. 2020 yılında yapay zeka, teknoloji ile harmanlaşmış ürün ve hizmetlerle karşılaşmamız mümkün olurken önümüzdeki yıllar için bu teknolojinin önemi bir hayli fazla olacak!

5G Veri Teknolojisi

2019 yılında adımı atılan ‘5G’ teknolojisinin tam anlamıyla 2020 yılından itibaren hayatımızda olması bekleniyor. 5. Nesil mobil veri ağı, süper indirme ve yükleme hizmetinin yanında kullanıcılarına daha kaliteli bir internet hizmeti sunuyor. 5G teknolojisi sadece yüksek hızlı indirme gerçekleştirilen(dizi, film, müzik vs.) prodüksiyon sektörü dışında birçok sektörü de etkisi altına alacak. Dijitalde hayatımızı etkileyecek olan kavramlar hızlı data transferinin olması, dataların aktarım sürelerinin kısalması, güvenliğin yüksek seviyelere çıkması ve iOT (Internet of Things) yükselmesi ve hayatımızı kolaylaştırması gibi çözümler ortaya çıkarıyor. Kısacası 2020 yılı 5G’nin tamamıyla yaygınlaştığı bir yıl olacak!

Genişletilmiş Gerçeklik(XR)

Gerçek ve sanal dünyanın etkileşimini sağlayan teknolojidir. Arttırılmış Gerçeklik, Sanal Gerçeklik, Karma Gerçeklik gibi teknolojileri kapsar. Bir başka söylem ile üç gerçeklik türünü bir araya getiren çatı bir kavram olarak karşımıza çıkar. Markalar, müşteri deneyimine önem verdikleri için yeni nesil teknolojilerin gücünden yararlanarak daha akılda kalıcı olmak, inovatif bir marka imajı sergilemek ve satışlarını arttırmak için güzel bir fırsat yakalıyor. 2019 yılında önemli gelişmelere sahne olan Genişletilmiş Gerçeklik teknolojisi gelecek sene de kendinden bolca bahsettirecek gibi görünüyor.

Blockchain Teknolojisi

Blockchain herhangi bir teknoloji merkezine bağlı olmaksızın işlem yapmanıza izin veriyor ve şifrelenmiş işlem takibi yapan bir veri tabanı olarak tanımlanıyor. Yıl içerisinde yaygın olarak yatırım alan Blockchain, bu yatırımların devam etmesi halinde 2020 yılında daha da yaygınlaşabilir.

Bilgisayar Görüşü Teknolojisi

Bilgisayar görüşü, çevreyle herhangi bir fiziksel etkileşim olmaksızın, optik araçlar kullanarak cisimleri algılama ve buna göre bilgi toplama, anlamlandırma ya da çeşitli süreçleri yönetmedir. Akıllı telefonların yüz tanıma sistemleri ve Google’ın görsel araması bu şekilde çalışan teknolojilerdir.

09 Ekim 2019 Çarşamba tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim