İçerik Pazarlamacıları için HTML Kodlamanın Temelleri

E-Ticaret
İnternet üzerinde milyonlarca çeşitte içerik bulunmaktadır. İçeriklerin doğru bir şekilde pazarlanması ve hedef kitleye de aynı başarıyla ulaşması için HTML kodlaması oldukça önemlidir. Bu noktada içerik pazarlamacılarının temel bir bilgi seviyesine sahip olması, site içerisinde bazı şeyler organize edilecek olduğunda ya da çeşitli düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunda önemli ölçüde işe yarar.

HTML kodlama, Hiper Metin İşaretleme Dili olarak da bilinir. Yani sayfanın ön yüzünde bulunan ekran değil de arkada bulunan ekran olarak karşınıza çıkar. Başarılı bir HTML kodlaması için, kullanılan dilin tüm yazım kuralları ve kelimeleri doğru bir şekilde girilmiş olmalıdır. Bunun yanında web belgenizin tamamı içerisinde herhangi bir gramer hatası ya da söz dizimi eksikliğinin de olmaması gereklidir. Bu sayede Doğrulanmış HTML kodlamasına sahip olmak mümkündür.

İçerik Pazarlamacıları Neden HTML Kodlaması Hakkında Bilgi Edinmeli?

Eğer bir web siteniz varsa HTML kodlaması hakkında Wordpress, hazır Scriptler veya kendi statik HTML web siteleriniz için biraz bilgi sahibi olmanız önemlidir. Bir web sitesinin sıfırdan oluşturulmasında arka planda kalan ancak sitenin tüm iç organizmasını oluşturan HTML kodları, içerik pazarlamacıları tarafından temel bir şekilde bilinirse herhangi bir hata ya da eksiklik durumunda sorunun neyden kaynaklandığı da pratik bir şekilde tespit edilmektedir.

Temel HTML etiketleri, HTML’de köprü oluşturmak, HTML üzerinde sayfanın bir bölümüne ya da farklı bir sayfaya verilecek bağlantı kurmak, içindekiler listesini ekleyebilmek veya çeşitli kod şablonlarını biliyor olmak içerik pazarlamacıları için HTML kodlaması anlamında büyük avantaj olacaktır. Bahsedilen tüm adımlar başarılı bir şekilde tek bir elden tamamlandığında site düzenindeki bütünlük ve denge de bu sayede göze çarpacaktır.

Temel HTML Kodlaması Hakkında Merak Edilenler Nelerdir?

Kullanıcıların pek çoğu HTML kodlamasını işi bilene yaptırmak gerektiğini düşünür. Ancak bu içerik pazarlamacıları için ekstra bir maliyet olarak geri dönecektir. Bu konuda yapılması gereken, temel HTML kodlamasını öğrenerek bu maliyeti sıfıra ya da en aza indirmek olacaktır. Bu aynı zamanda SEO uyumunda da karşınıza çıkan meta açıklamaları, başlıkların karakter sayıları, site içi ve site dışında kullanılan nitelikli başlıklar kadar önemli bir konu olarak karşınıza çıkacaktır.

HTML bir programlama dili değildir. Bundan dolayı da basit bir şekilde herkes tarafından öğrenilebilen bir sistemi vardır. Kodlarda herhangi bir şekilde Türkçe karakter bulunmaz. Bunun yanında etiketleri alt alta mı yoksa yan yana mı yazıldığı ya da büyük harfle mi küçük harfle mi başladığı gibi şeyler de problem olmaz. Bu bakımdan temel HTML kodlamasını öğrenmek isteyen her içerik pazarlamacı, kolay ve rahat bir şekilde bu konuda basit bir eğitim alarak bunu başarabilir.

05 Ağustos 2021 Perşembe tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim