Call Tracking Hakkında Merak Edilenler

Teknoloji
Günümüzde online form doldurma oldukça azaldığından dolayı mobil reklamlarda çağrı performans raporlama çok daha öne çıkmış durumdadır. Özellikle Instagram, Facebook, Google ve Yandex gibi çevrimiçi reklamlar ile televizyon, radyo ve billboard gibi çeşitli çevrimdışı reklamlardan elde edilen telefonların performansları ayrı ayrı raporlanabilmektedir. Hatta call tracking sayesinde bir anahtar kelimenin ne kadar telefon kazandırdığından tutun da televizyon ve radyo reklamlarından hangisinin ne kadar telefon kazandırdığı gibi detaylar ölçümlenebilir. Eğer konu hakkında çok daha fazlasını merak ediyorsanız call tracking nedir ve ne işe yarar gibi soruları sizin için cevapladık.

call-tracking-hakkinda-merak-edilenler

Call Tracking Nedir?

Call Tracking çevirimiçi ve çevirimdışı olmak üzere farklı reklam kanallarından elde edilen ve kurumsal telefon numarasına gelen çağrıların analiz edilmesidir. Call tracking teknolojisi ile televizyon, radyo ve billboard gibi çevrimdışı ya da Instagram, Facebook, Google ve Yandex gibi çevrimiçi kanallar yoluyla analiz edilen bu çağrılar, sürecin ardından bir işletim panelinde raporlanır.

Call Tracking Süreci Nasıl İşler?

Eğer call tracking hizmetinden yararlanmaya karar verdiyseniz öncelikle websitenizin kodlarına size özel olarak hazırlanmış bir komut yerleştirilir ve bu sayede çağrı izleme sistemi gelen tüm çağrıları otomatik olarak izlemeye başlar. Bir cep telefonundan ya da sabit numara üzerinden gelen bu çağrılar sistem tarafından kontrol edilir. Aynı zamanda her reklam mecrasında yer alan telefon numaralarından ayrı ayrı çağrılar alabilmek için farklı UTM’ler oluşturulur. Bu şekilde çağrı izleme sistemi hazır hale getirilir. Sonuç olarak tek bir panel üzerinden farklı mecralardan gelen müşterilerinizi kontrol edebilirsiniz.

call-tracking-hakkinda-merak-edilenler

Call Tracking Hizmeti Ne İşe Yarar?

  • Call tracking ile gelen çağrının hangi reklam kaynağından, nereden ve ne zaman geldiğini takip edebilir, müşteri ile görüşme esnasında çağrıları kaydedebilirsiniz.
  •  Bu hizmet sayesinde çağrı esnasında cevaplanmayan, meşgule atılan, iptal edilen, cevaplanan, tekrarlanan çağrıların tüm analizlerini yapabilirsiniz.
  • Call tracking hizmetinden yararlandığınız taktirde web siteden gelen çağrıların sayısını analiz edebilirsiniz. Ayrıca call tracking hizmeti ile potansiyel müşterileriniz "Beni Geri Ara" özelliği sayesinde saniyeler içinde sizin adınıza geri aranır. Bu sayede çağrıları kaçırmazsınız.
  • Call tracking hizmeti sayesinde tarih aralıklarına göre tüm verileri, bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza rahatça indirebilirsiniz.
  • Call tracking hizmetindeki “Arayanı Görme” entegrasyonu aracılığıyla web sitenizden sizi geçmişte arayan bir kişiyi tanıyabilirsiniz.
  •  “LikeOrDislike –LOD” uygulaması aracılığıyla çağrılarının memnuniyet analizini yapabilirsiniz. Ayrıca konuşmadan memnun kalmayan kişileri panelinize kaydedebilir ve sonrasında otomatik olarak belirlenen süre içerisinde kişiyi operatöre tekrar bağlayabilirsiniz.
  • Call tracking web sitenizde yer alan iletişim formlarının trafiğini analiz etme ve kim, ne zaman, hangi reklam kanalı üzerinden gelerek iletişim formunuza girmiş ve nereden girmiş gibi soruları yanıtlamada etkilidir. Ayrıca bu bilgileri panele yansıtma olanağı tanır.
  • Call tracking aynı zamanda Google ve Yandex ile uyumludur. Bu uyum sayesinde reklam bütçelerinizi denetleme imkanı sunar.
  • Call tracking hizmetinin bir diğer avantajı ise “CRM sistemi “ ile entegrasyon sağlayarak işleyişin hızlanmasına destek olmasıdır.
  • E-mail İzleme uygulaması vasıtasıyla web siteniz üzerinden size mail yoluyla ulaşmak isteyen müşterileri analiz etmenizi sağlayan call tracking ile aynı zamanda bu bilgileri panele yansıtabilirsiniz.
  •  Call tracking hizmeti sayesinde firmanızda çalışan satış personelinizin çağrı karşılama performansını da ölçebilirsiniz.  

Call Tracking Hizmeti hakkında daha fazla bilgi edinmek için linke tıklayarak detayları öğrenebilirsiniz!

11 Şubat 2021 Perşembe tarihinde yayınlandı.



Sosyal Medyada Paylaş
İletişim